Flytta hit

Med naturen inpå knuten och nära till Boden och Luleå är Unbyn den ideala platsen att bo på i Norrbotten. Skola, förskola och friluftsliv gör att byn passar för både barn och vuxna.

Just nu finns ett antal tomter tillgängliga som bokas via  Bodens kommuns e-tjänst, se länkar nedan för mer information.

Unbyn / Avan

Unbyn är ett litet samhälle som är vackert beläget vid södra sidan av Luleälven.

Byn tillhör en bördig jordbruksbygd med flera aktiva jordbrukare.

I byn finns en förskola med två avdelningar. Skolan i byn har 6-årsverksamhet till mellanstadium. Högstadium finns i Boden och är tillgängligt för eleverna med bussförbindelse.

Vintertid finns fina skoterleder och en skoterstuga som är öppen för allmänheten. Här finns även ett fint elljusspår med skidspår vintertid, fotbollsplan och en badplats med bastu som kan bokas. UIF (Unbyns idrottsförening) är framförallt aktiv inom fotboll och har flera duktiga både dam och herrlag. Det finns även en aktiv skidsektion som tränar allt ifrån våra yngsta förmågor till glada motionärer. Sektionen arrangerar KM i skidor varje år. UIF har ett bra samarbete med grannbyn Avan där det även finns idrotter som basket och hockey.

I samlingslokalen gymnastiken anordnas pubkvällar och gemensamma aktiviteter för byn. Man kan även hyra lokalen för egna arrangemang. Där finns ett fullt utrustat kök.

Idag bor ca 650 invånare i byn. 

 

Avan ligger på södra sidan om Luleälven mellan Luleå och Boden längs väg 616.

Man kan ta sig till och från Avan med färja (Eller isväg på vintern) från Södra Sunderbyn. Byn ligger i det natursköna landskapet med närhet till vatten och skog. I Avan finns förskola och grundskola (F-6). I Avan finns ett lokalt engagemang och ett aktivt föreningsliv som bidrar till ökad gemenskap och aktiviteter.

 

Upplev Unbyn

Klicka på länken här nedan för att ta del av en film med vyer från Unbyn.

Att bo här!

Att bo i Boden och Luleå

Nedan följer länkar med information om att flytta till och bo i Bodens kommun och Luleå kommun.

Flytta till Boden

Bodens kommun

Flytta till Luleå

Luleå kommun